Curriculum Vitae

Personalia

Naam:           Paul Jansen
Adres:            De Savornin Lohmanlaan 35
                        3445 VD Woerden
Telefoon:       0348 443039 / 06 2444 2159
Burg. Staat:   Gehuwd, 5 kinderen
E-mail:           paul@pauljansen.eu

Profiel en Ambitie
De kern van wat ik doe is: ik bouw aan natuurlijke, gezonde en menselijke organisaties waar iedereen met hart en ziel optimaal kan presteren. Mijn toegevoegde waarde ligt in mijn diepe kennis van menselijk gedrag gekoppeld aan brede kennis en ervaring in HRM, ICT, organisatie- en veranderkunde en met name toegepast op het snijvlak mens, arbeid en organisatie.

Mijn missie is al mijn kennis, talenten en ervaring actief inzetten voor het realiseren van organisaties die wèrken: waar ieder mens optimaal kan presteren, waar de juiste mensen zich thuis voelen en waar de grenzen van gisteren het succes van morgen niet in de weg staan.

Persoonlijke eigenschappen
Vrienden en collega’s omschrijven mij als een ‘mensenmens’; een sociale en positieve inspirator die in staat is mensen steeds weer tot betere prestaties te verleiden. Ik weet complexe zaken (be)grijpbaar en hanteerbaar te maken en veranderingen te realiseren. Collega’s en klanten ervaren mij als iemand die snel en effectief kan omschakelen van conceptueel naar praktijk, en omgekeerd; ik ben een denker én een doener.

Kerncompetenties en –attitudes
Mensgerichtheid; mensen revitaliseren en de organisatie vernieuwen; inzicht in de dynamiek van verandering; omzetten van uitdagingen en crisissen in kansen; begrip van hoe nuttig of juist verstikkend paradigma’s zijn; het identificeren van de structuren en hoe deze dienstbaar zijn of beperkend; ontwerpen van de toekomst en deze zichtbaar maken; creativiteit/out-of-the-box denken.

Vaardigheden
Unieke vaardigheid grote problemen te tackelen en door te gaan tot bevredigende oplossing is gerealiseerd ● Veranderingsgericht: zoekt naar snellere en betere methodes ● Innovatieve zelfstarter, creatief en een gedrevenheid om doelen te realiseren ● Uitermate resultaatgericht en besluitvaardig ● Zet tot actie aan en geeft anderen zelfvertrouwen ● Inspirerende persoonlijkheid ● In staat de magie uit ieder individu en uit elk team te halen.

Kwaliteiten
Gezond verstand. En de moed om dat te gebruiken; Geloofwaardigheid en vertrouwen – het vermogen om te werken op alle niveaus in de organisatie; Een breed scala aan kennis van zaken; Het vermogen om te werken met teams van mensen, zowel binnen als buiten de organisatie; De mogelijkheid om zeer ongestructureerd werk te doen; Coachingsvaardighe­den; Liefde en passie voor innovatie en voor nieuwe manieren om dingen te doen; Een gevoel voor humor en een gevoel voor plezier; Een geest van compassie en zorg; Het vermogen om mensen te inspireren. In staat de magie uit ieder individu en elk team te halen.

Relevante Werkervaring

  • In consultancy en management, zowel freelance als vanuit dienstverband.
  • In o.a. de branches zakelijke dienstverlening; organisatieadvies en consultancy; automatisering / ICT; detachering; overheid; handel; zorg en welzijn; onderwijs; banken en verzekeringen.
  • In rollen en functies: HR manager; HR adviseur/consultant; management consultant; regisseur; architect; lijnmanager; directeur; staf functionaris; mentor; coach; mediator.

Relevante Opleiding
1998-2003      Gedragskunde (Sociale- en Gedragswetenschappen) UIC (Ph.D.)
1994-2001      Bedrijfskunde (Major in HRM) HES, TrinityU en Boston University MBA

Relevante Studies/Cursussen sinds 2000:

Relevante publicaties
2019    “De Wondere Wereld van de Mens” het wetenschappelijke Totum Hominem model.
2019    Boek “Dementiewijs – de waarheid over dementie”
2018    A New Theory of Human Motivation and its Application in Senior Care (China)
2018    “On the Quality of Life of the Elderly” (China – https://le-ho.cn/official/show)
2015    UMSD – Universele Mensenrechten Standaarden Dementiezorg. Op verzoek van
            de CPT (European Committee for the Prevention of Torture) van Raad van Europa.
2012    “Manifest voor informatieverkeer” – met P. Wisse – Forum Standaardisatie
2012    “De Vier Dimensies van Architectuur” in ‘State-of-the-Art Architectuur 2012′
2012    “Communitas Humana” Manifest voor Architectuur van de Menselijke Beschaving.
2008    “Vitruvius Interview” Over Architectuur en het belang ervan voor elke organisatie.
2006    “Identity Management Distilled” – Universiteit van Amsterdam – zie ook HIER.
2005    “Het iDNA Manifest” – IA principes voor de bescherming van privacy
2004    Interview over EQnomie – Management Team
2004    “Het EQnomie Manifest” emotioneel intelligente organisaties en de economie.
1994    De Elanmanager Hèt anti-management boek voor alle echte mensen
             ISBN 90-5599-033-7

Anderen over mij:
“Paul brengt je op een rustige, vanzelfsprekende manier tot rijker inzicht.”
Mathieu Weggeman (VNO-NCW Centrum De Baak en TU Eindhoven)

“Paul laat je het licht zien. Maar dan wél je eigen licht…”
Albert Hakkert – (Albert Hakkert – Schrijfteam)

“Paul is a people manager with an excellent view on HR issues. He can think out-of-the-box and come up with innovative solutions.”
John Cöhrs (Alliance Manager at Raet)

“Paul is a sensitive peoplemanager, an inspirator and motivator, the king of paradigm shifts, when you get Paul in your organization all will quickly change….your people, your strategy your structure and your culture…. for the better.”
Ben van Lom (Principal Consultant at PA Consulting Group)

“Paul is bij uitstek een visionair in het HRM vakgebied. Hij is in staat om conceptuele vraagstukken te vertalen naar de praktijk, ten alle tijden vanuit het gedachtegoed, dat het menselijk kapitaal de primaire factor is in ontwikkeling. Ik heb Paul leren kennen als een excellente, seniore academicus, evenals een hartelijk en integer persoon.” 
Tijl van der Linden (Accountmanager bij Raet)

“Paul … is direct en professioneel. Zijn optreden naar medewerkers is inspirerend en
aansprekend. Dat laatste in twee betekenissen. Niet alleen spreekt het de medewerkers aan hoe hij hen managet, hij schroomt ook niet om hen aan te spreken op hun rol, houding en verantwoordelijkheden. Paul is daarnaast een bron van nieuwe initiatieven. Hij houdt goed gevoel bij de ontwikkelingen in de lCT wereld. Ook heeft hij zich een uitstekend spreker op seminars getoond.”
Marc Gofferjé (Co-owner en Director bij Elegant BV)

“Paul’s true capability is to get the best out of people. As my direct manager at Elegant Group he inspired me and my colleagues to expand my boundaries. Paul has vision, creativity, excellent communication skills and a good understanding of trends in market and society.”
Guido Tettelaar (Manager Research and Development bij Andriessen)

“Dynamisch, anders, nieuwsgierig…”
Tammo Delhaas (VNO NCW)

Functionele beoordeling door collega’s en medewerkers:
hij is een goede coach; hij ‘empowers’ het team en geeft het de ruimte om zichzelf te overtreffen; hij is oprecht geïnteresseerd in het succes en welbevinden van de medewerkers; hij is productief en resultaatgedreven; hij communiceert, luistert actief en is een ‘champion’ voor openheid en dialoog; hij helpt elke medewerker zich in zijn/haar carrière te ontwikkelen; hij draagt een heldere visie en strategie uit voor het team; hij werkt zelf hard mee en begrijpt dus de werkelijke uitdagingen.”

Talenkennis  
Nederlands – Vloeiend / Engels – Vloeiend / Duits – Goed / Frans – Gering

Gewerkt voor/bij:
A.B.Dick, Alzheimer Nederland, AM International, ASR, Atos (Origin), B,WARE, Belastingdienst, B.O.S.S., Breincollectief, Brocom Automatisering, Bruijne Lyceum, Brunel, Cap Gemini, Centric, Cisco, Dart Design, De Straat, DPA, Drost design, Elegant Group, Eysink Smeets Business Consultants, Fashion Frames, Fecit, Finace, Frits de Vries, Gemeente Den Bosch, Gemeente Woerden, Getronics, Hakkert & van der Galie, Het Hoofdbureau, Holländische Lakritze Großhandel, Hotel International, ICTU, IKEA, Insights International, Jan Dekker Mediasales, Jyske Bank, KARWEI, KLPD, KPN, Kuiper & Company, Luminus, Meijssen, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Onderwijs en Cultuur, MMS Mini Micro Services, OKU, Ordina, Origin, Philips Corporate IT, Pikwadraat, PinkRoccade, Pompe & Hakkert, Postkantoren BV, RadioShack, RAET, Randstad, Reklamepartners, Results Coaching, SaaS Plaza, Siennax, Speelman & Brands, Speyer, St. Anna, Studio Ton Bal, St. Werkplaats Brein, Tailormade, Tamboer, Tauw Deventer, The Exhibition Company, The Dutch Commotion Company, Thuis in Welzijn, UWV, Verdonck Klooster & Associates, Vomar, Vroom.

Voor meer informatie over Paul Jansen, zoals aanbevelingen, gaat u naar LinkedIn.