Wat is dementie?

Afgezien van het gegeven dat dementie in de medische wetenschap officieel al sinds 2013 niet meer bestaat en ook los van alle onzinnige en heel soms goede beschrijvingen van wat dementie is beperk ik me hier en nu tot de allerbeste beschrijving van dementie. Hier houd ik het positief en gericht op de grootste groep van mensen met dementie: de oude mensen die vaak de diagnose ‘Alzheimer’ hebben gekregen. Voor die grootste groep gedesoriĆ«nteerde mensen met het label ‘dement’ geldt, en daarover zijn Naomi Feil en ik het volledig met elkaar eens, DIT:

(Wie meer wil weten over andere omschrijvingen, inclusief de verkeerde en vaak bewust foute definities, is welkom bij mijn presentaties/workshops “Dementiewijs in 5 stappen” dit najaar. )

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.