Aan alle Kamerleden

Woerden, april 2018

Geachte volksvertegenwoordiger,
een groot deel van het volk bestaat uit senioren. Binnen die groeiende groep is een deel kwetsbaar en daarmee extra afhankelijk van u: hun vertegenwoordiger. Voor kwetsbare, afhankelijke kinderen heeft de politiek geregeld dat er sinds 1956 een (Raad voor de) Kinderbescherming bestaat. Die waar verkeerd wordt omgegaan met een kwetsbaar en afhankelijk kind kan ingrijpen, geheel vanuit het belang van het kind. U heeft diezelfde essentiële bescherming nog niet geregeld voor kwetsbare, afhankelijke senioren. Maar het Levenstestament en euthanasie is intussen wel wettelijk geregeld …

De kracht van de Kinderbescherming is dat we niet alleen maar blindelings vertrouwen op wetten en regels. En op de positieve en kundige bedoelingen van iedereen. Alleen al het bestaan van de Kinderbescherming stimuleert mensen die met kinderen omgaan in hun aandacht richten op het belang van het kind. En als het toch mis gaat kan via die Kinderbescherming gezorgd worden dat dat stopt.

Het ontbreken van de Seniorbescherming betekent dat u blijkbaar blindelings vertrouwt op alleen maar wetten en regels. En op de positieve en kundige bedoelingen van iedereen. Alleen al het ontbreken van de Seniorbescherming ondergraaft bij sommigen het richten van de aandacht op het belang van de senior. En als het toch mis gaat dan is er geen Seniorbescherming die kan zorgen dat dat stopt.

Alle familie, vrienden, mantelzorgers, alfahulpen, vrijwilligers, zorgprofessionals en instellingen die de zorg voor kwetsbare senioren prima doen hebben geen nieuwe wetten en regels nodig. En de mensen die het slecht doen zullen wetten en regels blijven misbruiken, ook de nieuwe ‘Wet zorg en dwang’. Daarom had er natuurlijk al lang een (Raad voor de) Seniorbescherming moeten zijn, zodat zeker alle goede mensen weten waar ze terecht kunnen wanneer ze zien dat er iets helemaal mis gaat met een senior, thuis of in ‘het systeem’. En om zo ook de wetten en regels die er zijn juist te versterken.

Tot nu toe heeft u er misschien niet eens bij nagedacht hoe vreemd het eigenlijk is dat we wel een Kinderbescherming hebben maar geen Seniorbescherming. Nu denkt u er aan. Het is nu aan u om de Seniorbescherming in het leven te roepen. Om dezelfde redenen waarom u de Kinderbescherming niet af wilt schaffen. In het belang van die kwetsbare en afhankelijke senioren die nu in de ‘verborgenheid’ van thuissituaties en zorginstellingen verkeren en verkeerd worden behandeld of zelfs worden mishandeld. U vertegenwoordigt ook hen pas echt goed door voor hen die basale, extra zekerheid en bescherming te geven die kinderen al heel lang hebben. Ik hoor graag van u.

Paul L. Jansen
De Savornin Lohmanlaan 35
3445 VD  Woerden
www.pauljansen.eupaul@pauljansen.eu
Mobiel: 0624442159

Zie vast: www.seniorbescherming.nl en /onmenselijke-zorg/
Open e-mail aan alle volksvertegenwoordigers.
Is (ook) verzonden aan elk lid van de Eerste- en Tweede Kamer persoonlijk.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.