Moeder mee

Chinese koerier neemt bejaarde moeder mee op rondes omdat haar Alzheimer betekent dat ze niet alleen gelaten kan worden

De bezorger heeft de afgelopen zeven jaar moeder achterop meegenomen om te zorgen dat ze ten alle tijde wordt verzorgd.

Een koerier in het zuidwesten van China heeft zijn bejaarde moeder meegenomen op zijn rondes omdat haar Alzheimer betekent dat ze niet voor langere tijd alleen kan blijven, heeft een nieuwswebsite gemeld.

Cai Yujun, 52, heeft zijn elektrische fiets aangepast om ervoor te zorgen dat zijn 92-jarige moeder Yang Suxiu een comfortab zitje heeft, meldde Thecover.cn.

Hij gebruikt ook een paar touwen om haar aan het frame van zijn electrische fiets te bevestigen, terwijl hij als courier de computerwinkels in Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, aanlevert.

Yang werd zeven jaar geleden gediagnosticeerd met Alzheimer en kan volgens het rapport niet langer voor zichzelf zorgen.

‘Moeder heeft haar hele leven voor ons gezin gezwoegd.┬áDus hoe hard het leven ook is, ik kan mijn verantwoordelijkheid niet ontlopen om voor haar te zorgen.” vertelde Cai aan de website.

Het paar is samen naar alle hoeken van de stad gereisd en volgens het rapport houdt Cai altijd de hand van zijn moeder vast bij het afleveren van producten om te voorkomen dat ze verdwaalt.

Cai’s collega’s en vrienden hebben ook geholpen door een oogje op haar te houden wanneer ze haar zoon niet kan volgen in enkele gebouwen die hij bezoekt.

“Veel vrienden houden ervan om met haar te kletsen en grapjes met haar te maken,” voegde Cai eraan toe.

_____________________________
thecover.cn – Paul Jansen .eu

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Dementie, Zorg. Bookmark de permalink.